Sparta betreurt wangedrag en gaat over op 'dadergerichte aanpak'

25 February 2023, 15:08 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad

Sparta betreurt het wangedrag van enkele fans van vrijdag tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De keeper van Utrecht kreeg bekertjes met bier naar zijn hoofd gegooid en de woede van de fans richtte zich ook op scheidsrechter Joey Kooij, die het duel een minuut of tien stillegde.

"Sparta Rotterdam is uitermate teleurgesteld dat de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht gisteravond tijdelijk is onderbroken door scheidsrechter Kooij vanwege het gooien van voorwerpen richting het speelveld. Het familiaire karakter en de ongedwongen sfeer, waarmee we als Sparta zo onderscheidend zijn, staat hoog in het vaandel en onacceptabel gedrag dient direct te worden bestraft", schrijft de Rotterdamse club.

Sparta gaat over tot "dadergerichte aanpak", waarbij de camerabeelden worden bekeken, zodat de daders geïdentificeerd worden en er een landelijk stadionverbod inclusief bijbehorende boete kan worden opgelegd. Ook eventuele boetes die door de KNVB worden opgelegd, zullen op de daders worden verhaald.

"We moeten constateren dat er een trend gaande is in het betaald voetbal waar zelfs Sparta mee te maken heeft. Weliswaar in mindere mate dan de grotere incidenten die we de afgelopen periode hebben gezien in de diverse stadions, maar we sluiten onze ogen er niet voor dat het aantal stadionverboden ook bij Sparta aan het stijgen is", aldus directeur Manfred Laros.

Sparta verloor de wedstrijd met 3-0.


Door: ANP